Jonas Anhede
Olympus-ambassadör

anhede-rund

Jonas Anhede
Olympus Ambassadör

 

Jonas Anhede har bland annat blivit utvald av Instagram till Suggested User. Han har varit gästfotograf på Fotografiska’s Instagramkonto och har bilder i Fotografiskas butik F-Concept samt är ambassadör för Olympus och fotokonstsidan Printler.se

-Jag har en sorts kreativ lekstuga på Instagram där jag försöker fånga stämningsfulla bilder av olika slag. Bilder som berättar om längtan, drömmar, minnen, glädje, vemod, kärlek och allt annat som gör livet både jävligt och underbart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blir en hel del naturbilder, men jag gillar även arkitektur och abstrakta mönster. Jag försöker att inte tänka för mycket, utan det får bli som det blir bara. Det skall vara lekfullt och fritt.

Instagrammandet har alldeles nyligen tagit sig ut ur telefonen och blivit en utställning som just nu hänger i min hemstad Hjo. Utställningen består av två delar. Den första delen handlar om stämningar och vemod. Denna del av utställningen har min gitarr och jag ljudsatt (inspelat enbart med Olympus LS-100) med ett drömskt ljudlandskap som sveper omkring bilderna. Del två av utställningen liknar en instagramfeed. Den består av hundratals små bilder tätt tillsammans, precis som en instagramfeed ser ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Många av dessa bilder har blivit till tack vare ambassadörsskapet med Olympus då jag har möjligheten att ha flera olika modeller till mitt förfogande. En OM-D E-M5 Mark II, en vattentät TG-4 och min nya favorit PEN-F. Den är smidig, snygg och tar grymma bilder. Den nätta storleken gör att kameran alltid är med mig, vilket i sin tur leder till att fotandet sker ofta och blir spontant. Fler bra bilder helt enkelt.”