Fujifilm X-T2 Event Paris

XT21
Torsdagen den 7/7 åkte jag och cirka 200 andra återförsäljare från hela Europa till Paris för att närvara när Fujifilm lanserade den nya kameran X-T2.

Eftermiddagen började med att stolta medarbetare hos Fujifilm gick igenom kamerans funktioner och prestanda och sedan fick vi klämma och känna på kameran och ställa frågor.

XT23

Resan höjdpunkt var på fredagen när vi åkte till Le Mans Classic, cirka 200 km från centrala Paris för att få prova kameran i skarpt läge. Alla deltagare fick låna en X-T2 och ett 50-140/2,8 som efter lunch byttes mot ett 16-55/2,8. Vi fick åka ut till ett av våra fotoställen med en ”Willys Jeep” från WWII vilket vad riktigt häftigt. Sedan var det bara att försöka fota alla gamla bilar som kom förbi.

XT22

Jag tycker X-T2 står sig bra mot andra tillverkare i samma prisklass och blir en klar konkurrent när det gäller sport och naturfoto. Mitt intryck är att det är ett lyft från tidigare modellen X-T1. Några av skillnaderna mot X-T1 är;

  • Klart förbättrad autofokus vid rörliga motiv. Det finns t.ex. fem olika program för motivföljande autofokus.
  • Den nya, snabbare sökaren.
  • Ny sensor med högre upplösning.
  • Dubbla minneskortsplatser
  • Möjlighet att filma i 4K
  • Det finns ett handgrepp som tillbehör som ger upp till 11 bilder/sek och med 3 st batterier möjlighet att ta cirka 1000 bilder på en laddning.

XT24

Det kändes tungt att behöva lämna tillbaka kameran när dagen var slut, men jag ser framemot när den börjar levereras i september.

Berndt Axelsson