Låt din gamla kikare
göra nytta!

Runt om i landet finns det idag massor av gamla kikare hemma i byrålådorna. Kikare som är fullt funktionsdugliga men som har bytts ut till nya modernare modeller och därför ligger oanvända. Samtidigt pågår det runt om i världen massor av projekt som drivs av eldsjälar men där resurserna är mycket begränsade och där en fungerande kikare kan göra stor skillnad i ett arbete för att bevara djur och natur.

kikareatervinning-blogg

Därför vill vi uppmana dig som har en gammal fungerande kikare hemma att lämna in denna till oss. Kikarna skickas sedan till olika projekt som vi i samarbete med Världsnaturfonden WWF väljer ut. Exempelvis parkvakter som skyddar och bevakar utrotningshotade djur i Afrika eller lokala guider i olika ekoprojekt runt om i världen.

Har du inte möjlighet att komma förbi butiken hjälper vi gärna till med frakten till oss. Kontakta oss om du vill ha hjälp med detta.

Under sommaren och hösten kommer du kunna följa detta projekt här på bloggen där vi kommer rapportera från de projekt där kikarna hamnar.

kikareatervinning

Jesper Dahlberg