Safariresa med Mattias Klum

Mattias-Klum-rund
Mattias Klum

Researrangören Äventyrsresor presenterar ett nytt spännande samarbete med fotografen och filmaren Mattias Klum. En unik safariresa till Hwange nationalpark i Zimbabwe där man upplever Zimbabwes djur och natur.

Mattias Klum har lång erfarenhet av fotografering i fält på Afrikas savanner. Genom åren har han dokumenterat flera av världens sista vilda platser och många lyckade naturvårdsprojekt. Med egna ögon har han upplevt hur en väl utförd ekoturism kan bidra till att bevara värdefulla platser och bidra till skydd av hotade arter. Därför väljer han nu att samarbeta med Äventyrsresor.

En färdledare från Äventyrsresor är med på hela resan och lär deltagarna mer om djur, fåglar och natur. Fotografen bidrar med sin stora erfarenhet och kunskap och ger råd om fotografering.
safari3
Äventyrsresors reseproducent Peter Hunger, berättar:
– I nationalparken Hwange möter vi elefanter, lejon och geparder bland flockar med antiloper, giraffer och zebror. Vi färdas i öppna fyrhjulsdrivna safarifordon med fri sikt åt alla håll och stark närkontakt med naturen. På dagarna blir det vandringssafaris med kunniga lokala naturguider. Vi gör även nattsafaris med strålkastare för att se nattaktiva djur. Vi får vid ett unikt tillfälle möjlighet att fotografera elefanter och andra djur på riktigt nära håll från ett ombonat gömsle vid ett vattenhål.

Vi får även se de mäktiga Victoriafallen, en plats många vill uppleva. Denna fantastiska resa avslutas med avkoppling vid Zambeziflodens strand där vi bl.a färdas i kanot bland flodhästar och krokodiler.
safari1
– I Hwange nationalpark lever 44 000 elefanter och fjolårets torka i södra Afrika gör safariturismen till en räddningsplanka för både människor och djur. Genom intäkter från småskalig turism, förser vår lokala samarbetspartner i Zimbabwe elefanterna i Hwange nationalpark med vatten och skyddar dem mot tjuvjakt. Dessutom ser de till att skolbarnen i området får läromedel och skolluncher.
Läs mer här.

Oskar Näsman