Lisa Sihlberg
Tamron-Ambassadör

Lisa-profil
Lisa Sihlberg

Lisa Sihlberg är naturskyddsfotografen, och Sveriges första Tamronambassadör, som har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista primära regnskogarna på Borneo. Som naturvårdare i grunden och med fokus på att uppmärksamma hoten mot vår natur är hon fotografen som tar kameran till vapen för att förmedla och lära ut vikten av att bevara vår fantastiska planet.

”Jag har precis kommit hem från en expedition på södra Borneo, där jag tillsammans med WWF Kalimantan följde och fotodokumenterade de vilda orangutanger som lever i den alltjämt krympande låglandsregnskogen. Målet är att uppmärksamma hur bland annat palmolje- och gruvindustrin varje år skövlar otroligt stora ytor av regnskog och hotar både djur och natur. En art som drabbades mycket hårt av förra årets brander i Borneo är orangutangen, som ofta är för långsam för att hinna fly undan eldens lågor.”
LS_IMG_6989
”För att dokumentera en art som främst håller till högt uppe I höga träd behövs ett vädertåligt objektiv med stort zoomomfång. Därför använder jag favoriten Tamron 150-600 f/5.0-6.3, som inte bara levererar skarpa bilder i de tuffaste situationer, utan som även har ett rejält zoomomfång. Med den inbyggda bildstabilisatorn går det även att få knivskarpa bilder på frihand, även om jag rekommenderar ett stabilt stativ.”
LS_IMG_6743
”När jag fotograferar djur, särskilt de som bor i regnskogen, gäller det att vara snabb och ha en utrustning som går att lita på i vått och torrt. Därför reser jag aldrig utan mitt Tamron 70-200 f/2.8 som inte bara är vädertätat utan också är lätt att bära med en lagom zoom på 70-200 mm. Med en bländaröppning på f/2.8 passar det perfekt för djur- och naturfotografering likväl som porträtt.”